Schrijf je in voor de sfeervolle Vikingoutdoor Steam Trail

Met een stoomtrein naar de startlocatie!

steam trail
Viking Adventure Sport

Op 20 augustus staat in het Gelderse Dieren de Vikingoutdoor Steam Trail op de loopkalender. Een sfeervolle trail van 15, 25 of 35 kilometer. Want, naast het prachtige parcours door de Zuidelijke Veluwe, is er nog een extra bijzonderheid. De maximaal 600 trailers worden namelijk per ouderwetse stoomtrein naar de start vervoerd!

Schrijf je in voor de sfeervolle Vikingoutdoor Steam Trail

‘Wij kijken vaak op een creatieve manier naar onze trails in binnen en buitenland. We zoeken een thema en bouwen daaromheen het evenement. Op een gegeven moment was ik aan het lopen in de buurt van Dieren en toen zag ik de prachtige historische stoomlocomotief met wagons rijden van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Het idee van een Steam Trail was geboren’, aldus Peter Taai van Viking Adventure Sport.

Zo verloopt de treinrit

Die stoomtrein vertrekt vanaf station Dieren en gaat over enkelspoor richting Apeldoorn. Na een rit van een half uur stappen bij station Eerbeek de deelnemers uit die, via de 15 kilometer lange trail, terugkeren naar Dieren. Daarna vertrekt de trein weer uit Eerbeek om een kwartier later aan te komen op station Beekbergen. Taai: ‘Die trein over de ‘Koningslijn’ stamt uit 1887 en is een echte beleving voor de lopers. De sfeer aan boord is supergezellig. Het gaat langzaam en er is alle gelegenheid om te genieten van de omgeving. Bovendien stopt de trein bij elke overweg om te kijken of het veilig is om door te rijden. Vooraf en bij aankomst op de stations wil iedereen met de trein op de foto. Station Beekbergen is bovendien een levend spoorwegmuseum. Hier staan niet alleen heel veel oude locomotieven en wagons uit heel Europa, maar er zijn ook een draaischijf, oude vleugelseinen en kolenkranen. Hier ga je echt terug in de tijd.’

En zo verloopt de wedstrijd

Op beide stations is er na het uitstappen een briefing en starten de lopers op weg richting station Dieren. De routes zijn gemaakt door trailrunners die in de omgeving wonen en dus de mooiste paden en natuurplekken kennen. De route zal over single tracks en brede paden lopen. Door bos, over de heide en langs zandpartijen. Taai: ‘De route hebben we in goede samenwerking met Natuurmonumenten, het Gelders Landschap en Kastelen en de Stichting Twickel samengesteld en zal een hoop lopers verrassen want veel trailers komen niet zo snel aan deze kant van de Veluwe. De afstanden zijn goed te doen en hebben niet al te veel hoogtemeters. De 35 kilometer komt over de Posbank bij Rheden. Ik hoop dat de heide op 20 augustus ook al mooi paars in bloei staat.’

Schrijf je hier in

Aan de Steam Trail op 20 augustus kunnen maximaal 600 mensen deelnemen, de maximale capaciteit van de stoomtrein. Vol is dus vol. Schrijf je in via deze link. Er is een beperkte mogelijkheid om te wandelen. Deze Steam Trail is ideaal voor lopers die in de reis met de stoomtrein een extra beleving willen toevoegen aan een sportieve prestatie.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws