Chicago Marathon 2022: wat je wil weten

Op 9 oktober gaat de 44ste editie van start. Na de marathon van New York is dit de grootste marathon van Amerika.

Op 9 oktober staat de 44ste Chicago Marathon op het programma. De marathon is met ruim 40.000 finishers de op één na grootste marathon van Amerika. Alleen de New York City Marathon trekt meer deelnemers. De start en finish zijn in het hart van de stad. Het parcours is vlak waardoor een snelle eindtijd hier heel goed mogelijk is. Hier 5 dingen die je wil weten, waaronder natuurlijk antwoord op de vraag hoe je deel kan nemen:

1. Waar start de Chicago Marathon 2022?

Grant Park is al jaren de plek waar ruim 40.000 lopers worden weggeschoten voor de Chicago Marathon. Grant Park is een groot stadspark tussen het zakencentrum en Lake Michigan. Grant Park is vaker het decor van evenementen. De Chicago Bulls vierden hier hun kampioenschappen toen Michael Jordan de beste basketballer ter wereld was. In 2008 was het park de plek waar Barack Obama zijn overwinningstoespraak hield toen hij de presidentsverkiezingen won.

Lees ook: Alles over de New York City Marathon.

2. Het parcours van de Chicago Marathon

De Chicago Marathon is een echte stadsmarathon. De start en finish zijn in Grant Park, in het centrum van de stad. Na de start leidt het parcours via Grand Avenue en La Salle Street naar het noorden van Chicago, waar je zelfs even langs het gigantische Lake Michigan loopt. Na het keerpunt op 7 mijl keer je terug naar het centrum om daar een lus te maken in westelijke richting. Daar passeer je het United Center, de thuishaven van de wereldberoemde basketballers van de Chicago Bulls. Via het zuiden van de stad beland je uiteindelijk via Chinatown op Michigan Avenue voor de laatste 2 mijl tot aan de finish, waar je met open armen ontvangen wordt en je je een Chicago Marathon finisher mag noemen.

3. Hier kun je de Chicago Marathon 2022 live volgen

Heb jij vrienden, bekenden of familieleden die dit jaar deelnemen aan de Chicago Marathon dan kun je ze via de Eurosport app de marathon live volgen. De camera’s zullen uiteraard de toplopers volgen. De recreatieve lopers zullen naar verwachting weinig in beeld zijn. Jouw favoriete loper kan met behulp van de Bank of America Chicago Marathon-app gevolgd worden.

4. Wat kost het om de Chicago Marathon te lopen?

Het inschrijfgeld weerspiegelt de kosten en de middelen die nodig zijn om de Marathon van Chicago te organiseren. Op de website van de organisatie staat vermeld dat elke dollar die via registratie wordt ingezameld, weer in het evenement wordt geïnvesteerd. Woon je in Amerika, dan zijn de inschrijfkosten $ 230,-. Mensen buiten Amerika betalen bij inschrijving $ 240,-. Inschrijven voor de Chicago Marathon 2022 is niet meer mogelijk. Wil je graag een marathon in het buitenland lopen? Check dan onze internationale marathon kalender.

5. Deelnemen aan de Chicago Marathon

Kan iedereen de Chicago Marathon lopen? Ja en Nee. Huh? Zoals bij veel grote en populaire evenementen is de vraag naar startbewijzen groter dan het aanbod. Dat betekent dat er geloot moet worden. Maar er zijn meer manieren om aan een statbewijs te komen voor de Chicago Marathon. Net als bij de marathon van Londen kun je bij touroperators een reis met gegarandeerd startbewijs boeken. Je kunt je op basis van een gelopen tijd bij een andere marathon ook kwalificeren voor de marathon. Hoe groot is de kans op een deelname aan de Chicago Marathon? Best groot als je je gewoon via een touroperator inschrijft.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws