Heb jij weleens een tijd minder hardgelopen?

Dan herken je je vast in het voorwoord van Olivier Heimel van deze maand in Runner's World.

olivier heimel
Barbara Kerkhof

Dit voorwoord staat in de nieuwste Runner's World 'Ultieme Vrijheid'. Het nummer dat in het teken staat van trailrunning is nu te koop in de winkel of bestel je gemakkelijk online zonder verzendkosten.

Missen

Ik loop even wat minder (niks ernstigs, komt goed). Als schoenen konden praten, zou het het gesprek van de dag zijn in mijn schoenenkast. Neem mijn marathonschoenen: sinds 18 oktober 2021 liggen die onaangeroerd te wachten in de gang. ‘Zie het als een compliment,’ zou ik ze willen zeggen. ‘Jullie zijn té speciaal om zomaar op te lopen, dat gaat ten koste van de marathonschoenenmagie.’ En dan, tegen de hele kast: ‘Ik mis jullie natuurlijk ook!’

Het is gek wat je mist, als je niet loopt. Gelopen hébben, dat mis ik nog het meeste, denk ik, maar ik mis zoveel. Ik mis zelfs mijn fysio een beetje. De man behandelt mij met naalden – soms zet hij ze zelfs onder stroom - en toch, als ik hem een tijdje niet gezien heb, denk ik: hoe zou het met hem zijn?

Runner's World 8/2022
Ultieme Vrijheid
€ 7,25

De voordelen van niet-hardlopen, die moeten we ook even bespreken. Die zijn er niet, namelijk. Of ik heb ze gewoon nog niet ontdekt. Je hebt iets meer tijd natuurlijk, maar tijd is een stromende rivier. Neem er een hap uit, of neem er geen hap uit: een seconde later komt er weer net zoveel water op je af. Deze zomer was ik bij de Niagara Falls. Als je iedere seconde 2,8 miljoen water naar beneden ziet kletteren, ga je álles in het leven vergelijken met een stromende rivier.

Toch één voordeel dan: het is best lekker soms, om iets te missen. Om te weten dat je iets deed dat je niet gewoon deed omdat je het altijd deed, maar dat alles – verrek! – ook net iets minder leuk is nu je het net iets minder doet. Om daarna je schoenenkast met nét iets meer enthousiasme weer open te trekken: ‘Berg je maar, lievelingen van me, we gaan er weer op uit!’. - Olivier Heimel

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws